Kaaitjestocht (februari)

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe Kaaitjestocht 2020 vindt plaats op zondag 9 februari.

Kaaitjestocht

De tocht heeft een recreatief karakter en is bedoeld als toertocht; het is dus geen wedstrijd. Iedereen kan meedoen in zijn eigen tempo. Er wordt wel geadviseerd een helm te dragen. Het parcours is zo uitgezet dat deze door ieder die van fietsen in de vrije natuur, over onverharde wegen, houdt geschikt is. De tocht gaat over en langs de “Niedorper Kaaitjes” langs vaarten en weidse landschappen en voert door de polders rond Niedorp, Winkel, Kolhorn, Barsingerhorn en een stukje in de omgeving van Aartswoud. Er zijn 2 afstanden die gereden kunnen worden: 25 (lokale ronde) en 40 kilometer (de uitdaging).

Meedoen

De start vindt plaats tussen 9.00 en 9.30 uur. Je vertrekt vanaf de kantine van Voetbalvereniging Winkel, Bosstraat 94, te Winkel. De inschrijfkosten voor de tocht bedragen € 6,- voor NTFU leden en € 7,- voor niet-leden. Jeugd (8-12 jaar) kan dit jaar ook meedoen voor slechts €2,-, mits begeleid door een volwassene.

Halverwege de tocht is er de mogelijkheid om in een “koek en zopie” tent een consumptie te nuttigen die gratis wordt aangeboden. Bij terugkomst in de kantine van de voetbalvereniging is er een mogelijkheid om te douchen en wat te eten en te drinken.

Na de tocht bestaat er de mogelijkheid om de fietsen schoon te spuiten zodat deze weer schoon naar huis kunnen voor de volgende tochten.

Meer info

Informatie over deze en andere veldtoertochten vind je op www.atbnoordholland.nl

Reacties zijn gesloten.