Kaaitjestocht (februari)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaaitjestocht

De Kaaitjestocht “klassieker van het noorden” gaat over en langs de “Niedorper Kaaitjes” langs vaarten en weidse landschappen en voert door de polders rond Niedorp en Winkel. Er zijn 2 afstanden die gereden kunnen worden, deze zijn ongeveer 35 en 55 kilometer. Door het tijdstip van de tocht, doorgaans begin Februari, staat de Kaaitjestocht bekend om de uitdagende, soms epische, omstandigheden. De tocht heeft een recreatief karakter en is bedoeld als toertocht; het is dus geen wedstrijd. Iedereen kan meedoen in zijn eigen tempo. Het is verplicht een fietshelm te dragen.

Meedoen

De start vindt plaats tussen 8.30 en 9.30 uur. Je vertrekt vanaf de kantine van Voetbalvereniging Winkel, Bosstraat 94, te Winkel. Parkeren bij Niedorphal, Hartweg 35, winkel De inschrijfkosten voor de tocht bedragen € 8,- voor NTFU leden en € 10,- voor niet-leden. Jeugd (8-12 jaar) kan gratis meedoen, mits begeleid door een volwassene. Er wordt uitsluitend gewerkt met voorinschrijving via fietsspport.nl er is geen daginschrijving.

Tijdens de tocht is er een royale en gezellige ravitaillering.

Na de tocht bestaat er de mogelijkheid om de fietsen schoon te spuiten zodat deze weer schoon naar huis kunnen voor de volgende tochten.

Met de opbrengsten vanuit de Kaaitjestocht, kunnen wij weer mooie evenementen voor de jeugd organiseren.

Meer info

Informatie over deze veldtoertochten vind je op dekaaitjestocht.nl of fietssport.nl

Reacties zijn gesloten.