Kaaitjestocht (februari)

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe Kaaitjestocht 2019 vindt plaats op zondag 10 februari.

De Evenementen Commissie Winkel organiseert vanaf 2014 de jaarlijkse veldtoertocht in de omgeving van Winkel. Voorheen werd deze Kaaitjestocht georganiseerd door de afdeling ATB van Omnisport, maar die is opgehouden te bestaan.

Kaaitjestocht

De tocht heeft een recreatief karakter en is bedoeld als toertocht; het is dus geen wedstrijd. Iedereen kan er aan meedoen in zijn eigen tempo. Er wordt wel  geadviseerd een helm te dragen. Het parcours is zo uitgezet dat deze door ieder die van fietsen in de vrije natuur, over onverharde wegen, houdt geschikt is. De tocht gaat over en langs de “Niedorper Kaaitjes” langs vaarten en weidse  landschappen en voert door de polders rond Niedorp, Winkel, Kolhorn, en Barsingerhorn. Er zijn 2 afstanden die gereden kunnen worden; 25 en 40 kilometer

Meedoen

De start vindt plaats tussen 9.00 en 9.30. Je vertrekt vanaf de kantine van Voetbalvereniging  Winkel, Bosstraat 94, te Winkel. De inschrijfkosten voor de tocht bedragen  € 5,00 voor NTFU leden en € 6,00 voor niet-leden.

Halverwege de tocht is er de mogelijk om in een “koek en zopie” tent een consumptie te nuttigen die U gratis wordt aangeboden. Bij terugkomst in de kantine van de voetbalvereniging is er een mogelijkheid om te douchen en wat te eten en te drinken.

Na de tocht bestaat er de mogelijkheid om de fietsen schoon te spuiten zodat deze weer schoon naar huis kunnen voor de tochten van volgend jaar.

Winnen!

Deze tocht staat ook op de ATB kalender 2018-2019. Hier wordt onder diegenen die minimaal 8 ritten van de kalender gereden hebben een STORM mountainbike (met een winkelwaarde van €1250,-) verloot; de mountainbike is aangeboden door Beukers Bike-Centre uit Petten.

Meer info

Informatie over deze en andere veldtoertochten kan op de website www.atbnoordholland.nl bekeken worden
flyer-kaaitjestocht-2019
 

Reacties zijn uitgeschakeld.